Nieuws

Hogere vergoeding bij onterecht ontslag? Dinsdag 8 augustus 2017
Onlangs liet de Hoge Raad zich voor het eerst uit over de berekening van de billijke vergoeding. Rechters moeten bij het vaststellen van de hoogte van de billijke vergoeding rekening houden met de gevolgen van het ontslag voor de werknemer.
Bekijk artikel
Ziekte geen gevolgen voor hoogte WW-uitkering Woensdag 26 juli 2017
Op 19 juli 2017 oordeelde de Centrale Raad van Beroep dat indien een werknemer ziek is geweest en van zijn werkgever het loon niet volledig doorbetaald kreeg, niet mag leiden tot een lagere WW-uitkering.
Bekijk artikel
“Het roer om!” Mag dat als u uw bedrijf exploiteert in een huurpand? Dinsdag 25 juli 2017
U gaat heel iets anders doen met het uw bedrijf. Geen viswinkel meer, maar een juwelierszaak. Of van opslagruimte naar een restaurant. Soms vraagt tegenvallende omzet of het najagen van een droom dat de reeds begonnen onderneming een andere draai moet krijgen. U gooit het roer om. Maar, mag dat zomaar als u een pand huurt?
Bekijk artikel
Gemiste vlucht voorkomen: Vakantiedrukte op Schiphol Donderdag 29 juni 2017
De vakantieperiode staat weer voor deur. Veel mensen plannen in deze weken een welverdiende vakantie naar het buitenland. Dit betekent veel drukte op de wegen, maar ook op luchthaven Schiphol. In de afgelopen maanden, met name tijdens de meivakantie, ondervond Schiphol een topdrukte met op sommige dagen 200.000 passagiers per dag. Deze topdrukte houdt naar verwachting tot eind oktober aan met op sommige dagen zelfs 230.000 passagiers per dag. Als gevolg van deze drukte moeten passagiers lang wachten bij de veiligheidscontroles en paspoortcontroles. Door dit lange oponthoud arriveerden in mei veel passagiers te laat bij de vertrekgate en werden zij niet meer toegelaten op hun vlucht.
Bekijk artikel
Vakantiegeld of beter: vakantiebijslag Woensdag 14 juni 2017
In de maand mei of juni vindt weer traditiegetrouw de uitbetaling van het vakantiegeld plaats door werkgevers. Hoe zit het met de uitbetaling van het vakantiegeld?
Bekijk artikel
Vakantieaanvraag: Kan een werkgever dat weigeren? Woensdag 14 juni 2017
De zomer is gestart en veel werknemers zullen op vakantie gaan. Allereerst moet de werknemer een vakantieaanvraag bij zijn werkgever indienen. In de meeste gevallen wordt een vakantieaanvraag geaccepteerd. Maar wat als de werkgever de vakantieaanvraag weigert?
Bekijk artikel
SRK vernieuwt Front Office: Legal Service Center Dinsdag 6 juni 2017
De afgelopen maanden werkte SRK Rechtsbijstand aan het vernieuwen en verbeteren van de interne bedrijfsprocessen om de klant nog beter én efficiënter te helpen. Het Front Office is vernieuwd en heet voortaan: Legal Service Center. Dit nieuwe Legal Service Center zorgt er voor dat de klant één aanspreekpunt heeft bij de intakeprocedure en dekkingscontrole.
Bekijk artikel
Verschillende soorten fietsers in verkeer Donderdag 11 mei 2017
Het is voorjaar! De ideale periode om op de (elektrische) fiets te stappen. Helaas ook het seizoen waarin het aantal ongelukken met fietsers toeneemt. Wat zijn de meest voorkomende fietsen in Nederland? Waarom is het van belang de verschillen tussen reguliere en elektrische fietsen te weten? Wie is er aansprakelijk bij een aanrijding?
Bekijk artikel
SRK rent voor het goede doel Dinsdag 2 mei 2017
Op een zonnige 9 april verzamelden Liselotte van Eijck, Martin Snoek, Michael Schouten en Marian Bruins van SRK Rechtsbijstand zich in het centrum van Rotterdam voor deelname aan de Business Estafette Marathon. In estafettevorm legden zij die dag met z’n vieren de marathonafstand af. Hieraan deden verschillende bedrijven aan mee, waaronder ook SRK Rechtsbijstand. Het beloofde vooraf een mooie dag te worden en het werd uiteindelijk ook een mooie dag om hard te lopen voor het goede doel!
Bekijk artikel
Erfenis: verdriet én rationeel handelen Woensdag 26 april 2017
Als een dierbare overlijdt is dit een zeer emotionele gebeurtenis. In deze periode staan rouw en verwerking centraal. Tegelijkertijd moeten de erfgenamen in deze periode veel regelen. Allereerst dient u na te gaan of u erfgenaam bent in de nalatenschap van de overledene. In het testament van de overledene staat of u erfgenaam bent en waar de nalatenschap uit bestaat. Wanneer er geen testament is, dan bepaalt de wet of u erfgenaam bent en op welk deel u recht heeft.
Bekijk artikel

Voor alle juridische hulp