Nieuws

Voorkomen dat uw gedetacheerde werknemers bij uw opdrachtgevers in dienst treden? Woensdag 4 juli 2018
Werknemers die worden gedetacheerd bij een opdrachtgever krijgen soms de mogelijkheid om bij de opdrachtgever in dienst te komen. Daar kunt u als werkgever (uitlener) natuurlijk een stokje voor steken door het opnemen van een relatiebeding in de arbeidsovereenkomst. Op grond van een relatiebeding is het de werknemer niet toegestaan om bij de opdrachtgever (inlener) in dienst te treden. Maar zo’n relatiebeding blijkt niet altijd rechtsgeldig.
Bekijk artikel
Tips Arbeidsrecht voor MKB-ondernemers Donderdag 21 juni 2018
Veel MKB-ondernemers beschikken doorgaans niet over een eigen HR- of juridische afdeling. Het is daarom des te belangrijker om goed op de hoogte te zijn van het arbeidsrecht. Voorkomen is immers beter dan genezen. Bovendien kunnen eenmaal gemaakte arbeidsrechtelijke misstappen niet altijd worden rechtgezet, met alle kosten van dien. Hieronder volgt een overzicht van veel voorkomende arbeidsrechtelijke situaties uit onze MKB-praktijk met tips.
Bekijk artikel
BBQ en tuinfeesten: wetgeving en tips om overlast te voorkomen Donderdag 24 mei 2018
Het zomerseizoen nadert met rasse schreden. Voor veel mensen is de drie maanden durende zomer het fijnste seizoen van het jaar. Het veelal zonnige weer brengt vele mensen op het idee om heerlijk in de tuin of op het balkon te gaan barbecueën, of een tuinfeest te geven. Er kan dan overlast van de bbq of geluidsoverlast van het tuinfeest ontstaan.
Bekijk artikel
Nieuwe privacywet AVG vanaf 25 mei a.s. van kracht Donderdag 26 april 2018
De nieuwe privacywet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is vanaf 25 mei a.s. van kracht. Vanaf dat moment geldt deze privacywet voor de hele Europese Unie. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. De AVG biedt persoonsgegevens een betere bescherming. De burger, klant of werknemer krijgt hierdoor meer rechten.
Bekijk artikel
Problemen met mijn elektrische fiets, wat nu? Donderdag 12 april 2018
De elektrische fiets is een handig hulpmiddel voor mensen die zich graag snel per fiets willen verplaatsen. Een elektrische fiets is een fiets met een kleine motor en biedt hulp tijdens het fietsen. Met een elektrische fiets heeft men altijd een steuntje in de rug. Maar wat als er problemen zijn met de fiets? Wat zijn de juridische mogelijkheden?
Bekijk artikel
SRK valt voor 3e keer op rij in de prijzen Donderdag 5 april 2018
Afgelopen donderdagavond 29 maart werd SRK tijdens de prijsuitreiking van de Gouden Zandlopers 2018 voor de derde keer uitgeroepen tot het snelst groeiende kantoor in de advocatuur in Nederland. Deze prijs betreft de periode 2013 - 2018. Hoewel SRK de afgelopen twee jaar niet meer is gegroeid in het aantal advocaten, is zij met 68 advocaten toch weer in de prijzen gevallen. De Gouden Zandlopers zijn de meest prestigieuze prijzen voor de advocatuur.
Bekijk artikel
Te mooi om waar te zijn? Woensdag 21 maart 2018
Een webwinkel biedt u een product voor een aantrekkelijke prijs aan. Het lijkt u een mooie deal en u bestelt het product voor de vermelde prijs. Vervolgens krijgt u keurig een bevestiging van de bestelling. Maar dan… De webwinkel laat u weten dat zij een fout heeft gemaakt en dat het bestelde product niet voor de vermelde prijs geleverd kan worden. Het product blijkt een hogere prijs te hebben. De webwinkel annuleert uw bestelling. De grote vraag luidt: is de (web)winkel verplicht het product voor de eerder vermelde prijs aan u te leveren?
Bekijk artikel
Nieuwe Wet normalisering rechtspositie ambtenaren nadelig bij ontslag? Woensdag 7 maart 2018
De nieuwe Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) treedt naar verwachting in 2020 in werking. De rechtspositie van ambtenaren wordt door de Wnra gelijkgetrokken met die van reguliere werknemers. Een belangrijk gevolg is dat de eenzijdige, publieke aanstelling van ambtenaren wordt omgezet in een tweezijdige arbeidsovereenkomst volgens het burgerlijk recht. Wat betekent dit concreet voor de rechtsbescherming van ambtenaren bij ontslag?
Bekijk artikel
Een goede rechtsbijstandsverzekering bespaart je uiteindelijk geld en frustratie Woensdag 7 maart 2018
Al jarenlang leven wij in de situatie, dat bewoners in de binnenstad van Den Bosch zich maar moeten aanpassen aan de toenemende horeca. Eind 1995 werden wij de trotse bezitters van een tussenverdieping in een fraai oud pand in de binnenstad. Een pand onderverdeeld in drie verdiepingen met drie verschillende eigenaren. Wij hebben daar tot 2007 met veel plezier gewoond. De shoarmazaak op de begane grond, bezorgde nauwelijks overlast. In 2004 werd ons hele pand zelfs als monumentaal gebouw geregistreerd.
Bekijk artikel
Refurbished of een nieuwe iPhone? Zondag 4 maart 2018
Een klant koopt een iPhone 6 Plus bij de Apple Store in Amsterdam. Als haar smartphone er na acht maanden mee stopt en niet meer te repareren blijkt, krijgt zij een vervangend toestel. Dit blijkt een ‘refurbished’ toestel te zijn en geen nieuwe iPhone. Daar neemt de klant geen genoegen mee en ze doet een beroep op SRK Rechtsbijstand. Het tv-programma Kassa besteedde onlangs aandacht hieraan.
Bekijk artikel

Voor alle juridische hulp