Nieuws

Buurman, het lekt! Woensdag 21 februari 2018
Er is lekkage(schade) in een appartementsgebouw. Wat kan een bewoner doen? Wat kan een Vereniging van Eigenaren doen? Wie is aansprakelijk?
Bekijk artikel
Blij dat ik glij? Maandag 12 februari 2018
En dan volgt hier de weersverwachting: niet zo best! Overdag is het de laatste dagen weer opmerkelijk zacht voor de tijd van het jaar, maar in de vroege ochtend kan het knap koud zijn. De media waarschuwt dan weer voor gladheid. Weerman Piet Paulusma zegt het vrijwel dagelijks op zijn site: De dag begint met kans op gladheid en autoruiten krabben.
Bekijk artikel
Onvolledige handleiding zelfbouw tuinhuis zorgt voor schade en letsel Vrijdag 9 februari 2018
Jan kocht samen met zijn vrouw Petra een bouwpakket voor een tuinhuis met luifel bij een tuinbedrijf. Vanwege ontbrekende informatie in de handleiding voor de montage, kwam tijdens het opbouwen de luifel naar beneden.
Bekijk artikel
Storm: Een boom op mijn auto, kan ik dat claimen? Donderdag 18 januari 2018
Een flinke storm. Er kan dan zware schade ontstaan door rondvliegende dakpannen, losse voorwerpen en omgewaaide bomen. Bomen kunnen op auto’s terecht komen zodat er veel (forse) schade ontstaat.
Bekijk artikel
Letselschade door vuurwerk Donderdag 21 december 2017
In Nederland steken we ieder jaar tijdens de jaarwisseling veel vuurwerk af. Een steeds terugkerende discussie in de decembermaand is het verbod op vuurwerk.
Bekijk artikel
Sluiten van een woning: een nachtmerrie! Donderdag 7 december 2017
Met enige regelmaat halen zulke berichten het lokale of regionale nieuws; een wietkwekerij in een woning of schuur wordt ontdekt en door de politie gesloten.
Bekijk artikel
Vanaf 2018 geldt vakantietoeslag op overwerk Woensdag 6 december 2017
De laatste jaren zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd in de Wet op het minimumloon en de minimum vakantietoeslag (WML). Per 1 januari 2018 vinden er weer nieuwe wijzigingen plaats. Een bijzondere wijziging is dat vakantietoeslag betaald moet worden over overwerk. Een andere wijziging is dat het minimumloon ook geldt voor personen die op basis van een overeenkomst van opdracht tegen beloning werken.
Bekijk artikel
Spijt van aankoop, wat zijn mijn rechten? Donderdag 23 november 2017
Heeft u een product gekocht, maar heeft u kort daarna spijt van de koop en wilt u er vanaf? Dan is dit in sommige gevallen mogelijk. Of een koop ongedaan kan worden gemaakt, hangt af van de wijze waarop de koop tot stand kwam.
Bekijk artikel
Kopen via internet Dinsdag 21 november 2017
De feestdagen staan weer voor de deur. Traditiegetrouw worden er dan veel cadeaus gekocht, ook via internet. Tegenwoordig koopt een groot deel van de mensen vaak een product via internet. Denk aan bijvoorbeeld computeraccessoires, kleding, huishoudelijke apparatuur of boeken. Dit wordt ook wel ‘koop op afstand’ genoemd. U sluit als koper een overeenkomst met een verkoper, zonder dat u het bestelde product vooraf daadwerkelijk heeft gezien. Ook een dienst kan op afstand worden afgenomen. Diensten vallen buiten beschouwing van dit artikel.
Bekijk artikel
Eenzijdige verhoging pensioenleeftijd mag niet! Dinsdag 14 november 2017
SRK Rechtsbijstand stond onlangs een klant bij, die bezwaar had ingediend tegen zijn pensioenfonds. Dit pensioenfonds besloot, mede door de verhoging van de AOW-leeftijd, de waarde van zijn pensioen om te zetten naar 67 jaar. Hierdoor zou de klant pas met 67 jaar pensioen ontvangen in plaats van 65 jaar. Deze eenzijdige verhoging van de pensioenleeftijd door het pensioenfonds, ondanks bezwaar van de klant, mag niet. De rechter oordeelde dat deze eenzijdige verhoging niet conform de wet is en daarom inderdaad niet mag. Deze uitspraak haalde de media, zoals De Telegraaf, Het Financieel Dagblad, De Limburger, NU.nl en de vakpers.
Bekijk artikel

Voor alle juridische hulp