Nieuws

Vakantiegeld of beter: vakantiebijslag Woensdag 14 juni 2017
In de maand mei of juni vindt weer traditiegetrouw de uitbetaling van het vakantiegeld plaats door werkgevers. Hoe zit het met de uitbetaling van het vakantiegeld?
Bekijk artikel
Kan werkgever vakantieaanvraag van werknemer weigeren? Woensdag 14 juni 2017
De zomer is gestart en veel werknemers zullen op vakantie gaan. Allereerst moet de werknemer een vakantieaanvraag bij zijn werkgever indienen. In de meeste gevallen wordt een vakantieaanvraag geaccepteerd. Maar wat als de werkgever de vakantieaanvraag weigert?
Bekijk artikel
SRK vernieuwt Front Office: Legal Service Center Dinsdag 6 juni 2017
De afgelopen maanden werkte SRK Rechtsbijstand aan het vernieuwen en verbeteren van de interne bedrijfsprocessen om de klant nog beter én efficiënter te helpen. Het Front Office is vernieuwd en heet voortaan: Legal Service Center. Dit nieuwe Legal Service Center zorgt er voor dat de klant één aanspreekpunt heeft bij de intakeprocedure en dekkingscontrole.
Bekijk artikel
Verschillende soorten fietsers in verkeer Donderdag 11 mei 2017
Het is voorjaar! De ideale periode om op de (elektrische) fiets te stappen. Helaas ook het seizoen waarin het aantal ongelukken met fietsers toeneemt. Wat zijn de meest voorkomende fietsen in Nederland? Waarom is het van belang de verschillen tussen reguliere en elektrische fietsen te weten? Wie is er aansprakelijk bij een aanrijding?
Bekijk artikel
SRK rent voor het goede doel Dinsdag 2 mei 2017
Op een zonnige 9 april verzamelden Liselotte van Eijck, Martin Snoek, Michael Schouten en Marian Bruins van SRK Rechtsbijstand zich in het centrum van Rotterdam voor deelname aan de Business Estafette Marathon. In estafettevorm legden zij die dag met z’n vieren de marathonafstand af. Hieraan deden verschillende bedrijven aan mee, waaronder ook SRK Rechtsbijstand. Het beloofde vooraf een mooie dag te worden en het werd uiteindelijk ook een mooie dag om hard te lopen voor het goede doel!
Bekijk artikel
Erfenis: verdriet én rationeel handelen Woensdag 26 april 2017
Als een dierbare overlijdt is dit een zeer emotionele gebeurtenis. In deze periode staan rouw en verwerking centraal. Tegelijkertijd moeten de erfgenamen in deze periode veel regelen. Allereerst dient u na te gaan of u erfgenaam bent in de nalatenschap van de overledene. In het testament van de overledene staat of u erfgenaam bent en waar de nalatenschap uit bestaat. Wanneer er geen testament is, dan bepaalt de wet of u erfgenaam bent en op welk deel u recht heeft.
Bekijk artikel
Met recht over bomen spreken Dinsdag 25 april 2017
Het is voorjaar! De dagen worden langer en zonniger en u brengt meer tijd door in uw tuin. U zat op een van de eerste zonnige dagen vast lekker in de tuin en zag dat de boom van uw buurman binnen één jaar wel een enorme groeispurt maakte. Deze boom houdt het zonlicht in uw tuin tegen. Takken hangen over en u ziet de wortels al door uw tuin woekeren. U vraagt zich af of die boom daar eigenlijk wel mag staan. Hoe dicht mag uw buurman bij de erfafscheiding planten? En maakt het nog uit welke plantensoort hij daar neerzet?
Bekijk artikel
'Bouwend Nederland: opgelet!' Donderdag 20 april 2017
Begin dit jaar is in de Tweede Kamer het Wetsvoorstel Kwaliteitsborging voor het Bouwen aangenomen. Op dit moment ligt het wetsvoorstel bij de Eerste Kamer. De wet treedt vermoedelijk per 1 januari 2018 in werking. Wat betekent deze wet voor particuliere opdrachtgevers? Welke gevolgen heeft deze wet voor aannemers?
Bekijk artikel
Non-concurrentiebeding: niet altijd verbod om bij concurrent te werken Dinsdag 11 april 2017
Bij het afsluiten van een arbeidsovereenkomst stelt de werkgever - indien van toepassing - meestal een non-concurrentiebeding op. De werkgever geeft vaak geen uitleg over de reikwijdte van het non-concurrentiebeding.
Bekijk artikel
Is non-concurrentiebeding en relatiebeding, opgenomen in een reglement rechtsgeldig? Dinsdag 11 april 2017
In artikel 7:653 BW (non-concurrentiebeding) is bepaald aan welke eisen een non-concurrentiebeding moet voldoen wil een werkgever met succes een beroep kunnen doen op het beding. De Hoge Raad bepaalde in zijn arrest van 3 maart 2017 dat een relatiebeding ook valt onder hetzelfde artikel. Voor een relatiebeding gelden dus dezelfde regels als voor een non-concurrentiebeding.
Bekijk artikel

Voor alle juridische hulp