Nieuws

Samenloop van vakantie- en ziekteperikelen Maandag 3 december 2018
Het is december en het griepvirus grijpt weer om zich heen. Maar ook de kerstvakantie is volop gaande. Een goed moment om werkgevers te informeren over de samenloop van vakantiedagen en ziektedagen.
Bekijk artikel
Storm en vertragingen Woensdag 10 oktober 2018
In de herfst kan het soms flink stormen en loopt u het risico van vertragingen en het missen van aansluitingen, als u reist met het vliegtuig of het openbaar vervoer. Wat zijn dan uw rechten?
Bekijk artikel
In de herfst is het takkenweer Donderdag 27 september 2018
Heerlijk, herfst. Een prachtig gezicht, al die onbesuisd zwaaiende takken. Het wordt natuurlijk onaangenaam als zo’n tak net op je auto valt. Is een dergelijke schade te verhalen op de eigenaar van de boom? Niet in alle gevallen!
Bekijk artikel
Voorkomen dat uw gedetacheerde werknemers bij uw opdrachtgevers in dienst treden? Woensdag 4 juli 2018
Werknemers die worden gedetacheerd bij een opdrachtgever krijgen soms de mogelijkheid om bij de opdrachtgever in dienst te komen. Daar kunt u als werkgever (uitlener) natuurlijk een stokje voor steken door het opnemen van een relatiebeding in de arbeidsovereenkomst. Op grond van een relatiebeding is het de werknemer niet toegestaan om bij de opdrachtgever (inlener) in dienst te treden. Maar zo’n relatiebeding blijkt niet altijd rechtsgeldig.
Bekijk artikel
Nieuwe privacywet AVG vanaf 25 mei a.s. van kracht Donderdag 26 april 2018
De nieuwe privacywet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is vanaf 25 mei a.s. van kracht. Vanaf dat moment geldt deze privacywet voor de hele Europese Unie. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. De AVG biedt persoonsgegevens een betere bescherming. De burger, klant of werknemer krijgt hierdoor meer rechten.
Bekijk artikel
SRK valt voor 3e keer op rij in de prijzen Donderdag 5 april 2018
Afgelopen donderdagavond 29 maart werd SRK tijdens de prijsuitreiking van de Gouden Zandlopers 2018 voor de derde keer uitgeroepen tot het snelst groeiende kantoor in de advocatuur in Nederland. Deze prijs betreft de periode 2013 - 2018. Hoewel SRK de afgelopen twee jaar niet meer is gegroeid in het aantal advocaten, is zij met 68 advocaten toch weer in de prijzen gevallen. De Gouden Zandlopers zijn de meest prestigieuze prijzen voor de advocatuur.
Bekijk artikel
Te mooi om waar te zijn? Woensdag 21 maart 2018
Een webwinkel biedt u een product voor een aantrekkelijke prijs aan. Het lijkt u een mooie deal en u bestelt het product voor de vermelde prijs. Vervolgens krijgt u keurig een bevestiging van de bestelling. Maar dan… De webwinkel laat u weten dat zij een fout heeft gemaakt en dat het bestelde product niet voor de vermelde prijs geleverd kan worden. Het product blijkt een hogere prijs te hebben. De webwinkel annuleert uw bestelling. De grote vraag luidt: is de (web)winkel verplicht het product voor de eerder vermelde prijs aan u te leveren?
Bekijk artikel
Goede rechtsbijstandsverzekering bespaart geld en frustratie Woensdag 7 maart 2018
Al jarenlang leven wij in de situatie, dat bewoners in de binnenstad van Den Bosch zich maar moeten aanpassen aan de toenemende horeca. Eind 1995 werden wij de trotse bezitters van een tussenverdieping in een fraai oud pand in de binnenstad. Een pand onderverdeeld in drie verdiepingen met drie verschillende eigenaren. Wij hebben daar tot 2007 met veel plezier gewoond. De shoarmazaak op de begane grond, bezorgde nauwelijks overlast. In 2004 werd ons hele pand zelfs als monumentaal gebouw geregistreerd.
Bekijk artikel
Buurman, het lekt! Lekkage in een appartement Woensdag 21 februari 2018
Er is lekkage(schade) in een appartementsgebouw. Wat kan een bewoner doen? Wat kan een Vereniging van Eigenaren doen? Wie is aansprakelijk?
Bekijk artikel
Blij dat ik glij? Maandag 12 februari 2018
En dan volgt hier de weersverwachting: niet zo best! Overdag is het de laatste dagen weer opmerkelijk zacht voor de tijd van het jaar, maar in de vroege ochtend kan het knap koud zijn. De media waarschuwt dan weer voor gladheid. Weerman Piet Paulusma zegt het vrijwel dagelijks op zijn site: De dag begint met kans op gladheid en autoruiten krabben.
Bekijk artikel
Onvolledige handleiding zelfbouw tuinhuis zorgt voor schade en letsel Vrijdag 9 februari 2018
Jan kocht samen met zijn vrouw Petra een bouwpakket voor een tuinhuis met luifel bij een tuinbedrijf. Vanwege ontbrekende informatie in de handleiding voor de montage, kwam tijdens het opbouwen de luifel naar beneden.
Bekijk artikel
Storm: Een boom op mijn auto, kan ik dat claimen? Donderdag 18 januari 2018
Een flinke storm. Er kan dan zware schade ontstaan door rondvliegende dakpannen, losse voorwerpen en omgewaaide bomen. Bomen kunnen op auto’s terecht komen zodat er veel (forse) schade ontstaat.
Bekijk artikel

Voor alle juridische hulp