Reisadvies Griekenland

Het is op dit moment erg onrustig in Griekenland, toch is het een favoriet vakantieland voor veel Nederlanders. Maar is het nog wel verstandig om af te reizen?

Er is nog geen negatief reisadvies afgegeven, dus uw vakantie annuleren wegens de crisis is nog niet mogelijk. Als u uw vakantie toch wilt annuleren, dan gaat dat u veel geld kosten. Hoe kunt u de risico’s vermijden en goed voorbereid richting Griekenland vertrekken?

  1. Neem voldoende geld mee. De kans dat de banken dicht gaan en er geen geld gepind kan worden is aanwezig. Ook kan er een limiet gesteld worden op het bedrag dat kan worden opgenomen. Zorg daarom dat u genoeg geld meeneemt om terug te kunnen keren naar Nederland. Huur een kluis om uw geld veilig op te bergen.
  2. Probeer zoveel mogelijk met uw creditcard te betalen, zolang dat nog mogelijk is. Als het betalingsverkeer helemaal plat komt te liggen, is dat helaas ook geen optie meer. Dan blijft alleen cash als betaalmiddel over.
  3. Kijk goed naar uw reisverzekering. Hoeveel cash geld valt onder de dekking van uw polis? Veel verzekeringen dekken namelijk maximaal 750 euro.
  4. Ook kan het handig zijn om een omboekingsverzekering af te sluiten, als u nu nog een vakantie gaat boeken naar Griekenland
  5. Vermijd de demonstraties in Athene of  andere plekken waar onlusten losbarsten. Ramptoerisme is spannend, maar helaas niet risicovrij.
  6. Als de geldkraan richting Griekenland dicht gaat, dan kan er ook een brandstoftekort ontstaan. Griekenland importeert namelijk 99% van zijn brandstof. Houd hier ook rekening mee als u een auto wil huren.
  7. Zorg dat u bereikbaar bent als er een noodsituatie ontstaat. U kunt zich hiervoor registreren bij het Ministerie van Buitenlandse zaken.
  8. Wilt u van alle ontwikkelingen op de hoogte blijven download dan de app BZ Reisadvies via Google Play of de App Store.
  9. Mocht u tijdens uw vakantie in een noodsituatie terecht komen, dan kunt u altijd contact opnemen met de alarmcentrale van uw reisverzekering. Zorg dat u dat nummer in uw telefoon heeft staan.
  10. Als uw vakantie erg teleurstellend is uitgepakt, dan is het wellicht mogelijk om middels uw rechtsbijstandverzekering genoegdoening te krijgen. Neem in dat geval contact op met de medewerkers van het Juridisch Service Centrum van SRK.

Met deze tips gaat u in elk geval goed voorbereid op reis. Wij wensen u een mooie vakantie toe!

Share:

Meer nieuws van SRK

Share:

Voor alle juridische hulp