Wilt u ook uw oude vakantiedagen claimen?

Misschien heeft u er al iets van meegekregen in de media. De Hoge Raad heeft op 18 september 2015 een uitspraak gedaan, die het voor langdurig zieke medewerkers mogelijk maakt om vakantiedagen vergoed te krijgen van de Staat.

Wanneer komt u daarvoor in aanmerking? Als u in de periode 2009 tot 2012 langdurig ziek bent geweest en toen niet alle vakantiedagen heeft opgebouwd of uitbetaald heeft gekregen, dan kunt u zich wenden tot de Staat met uw claim. 

Voor 2012 bouwden zieke werknemers in Nederland alleen vakantiedagen op over de laatste 6 maanden van hun ziekte. Dat bleek echter in strijd te zijn met de Arbeidstijdenrichtlijn. De Nederlandse wetgever moest vervolgens de wetgeving in overeenstemming brengen met de Europese regelgeving. Dat heeft de wetgever op 1 januari 2012 gerealiseerd. 

Nu het gaat om Nederlandse wetgeving die moest worden aangepast, kunt u uw verloren vakantiedagen niet claimen bij de toenmalige werkgever, maar kunt u zich wenden tot de Staat. SRK kan u daarbij zeker helpen. Meldt u deze zaken aan bij ons Legal Service Center (079-3448181) of via ons mailadres nieuwemelding. Wij zijn u graag van dienst!

Share:

Meer nieuws van SRK

Share:

Voor alle juridische hulp