Functioneel Applicatiebeheerder

SRK Rechtsbijstand verzorgt de rechtshulp voor de verzekerden van zes gerenommeerde Nederlandse verzekeraars. SRK Rechtsbijstand doet dit geheel onafhankelijk en is met 320 juristen, waaronder ca. 70 advocaten, één van de grootste aanbieders van juridische diensten in Nederland. Kwaliteit in de dienstverlening, juridische deskundigheid, klantfocus en goede communicatie zijn hierbij onze drijfveren. SRK Rechtsbijstand laat zich kenmerken als een organisatie met een collegiale en open werksfeer waar de klant centraal staat. Onze kernwaarden zijn verantwoordelijk, pro-actief, passie en duidelijk.

SRK Rechtsbijstand zoekt een

Functioneel Applicatiebeheerder voor de afdeling ICT (36 tot 40 uur per week)


De afdeling
De afdeling ICT is verantwoordelijk voor het realiseren van informatie- en automatiseringssystemen afgestemd op de gebruikersorganisatie. In een dynamische omgeving is de afdeling ICT doorlopend in ontwikkeling; het kernsysteem wordt op korte termijn vervangen. Als gevolg van de sourcing & cloud strategie worden steeds meer applicaties gemigreerd naar SaaS en ontwikkelt de ICT afdeling zich naar een ICT regieorganisatie. Hierbij is het doel om aan de business nieuwe, innovatieve mogelijkheden te bieden voor een klantgerichte, voorspelbare en kostenefficiënte ondersteuning van de juridische behandelprocessen.

De functie
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het verrichten van het functioneel applicatiebeheer van de toegewezen applicatie(s), het borgen van de gebruikersondersteuning en het onderhouden van contacten met de key-users en met leverancier(s) met als doel om de goede werking van de applicaties te waarborgen. Daarnaast is de Functioneel Applicatiebeheerder verantwoordelijk voor de uitvoering van requirement management bij nieuwe of gewijzigde behoeften vanuit de business.

Jouw resultaatgebeiden zijn:

 • Beheer – Applicaties zijn beschikbaar, uptodate en bieden de best mogelijke functionaliteit.
 • Gebruikersondersteuning en advies – Applicaties worden optimaal gebruikt door goede kennisoverdracht en advies.
 • Requirement management – De business wordt begrepen en wensen en eisen worden door jou vertaald in goed beschreven requirements tbv ontwikkeling, inrichting en testen.
 • Ontwikkeling – Op basis van overeengekomen requirements, gestructureerd en gecontroleerd implementeren van wijzigingsvoorstellen. Tevens bijdragen aan ontwerpen/inrichten van (combinaties van) standaard applicaties.
 • Projecten – Deelnemen aan projecten/vooronderzoeken als vertegenwoordiger vanuit het functioneel beheer team.

Gevraagd

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO niveau (Bijv. Business & IT, informatica, technische bedrijfskunde) eventueel aangevuld met een leergang functioneel beheer en 3-5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol.
 • Daarnaast heb je kennis van en aantoonbare ervaring met veranderprocessen (Prince2, Lean, Agile), procesmodellering (BPMN), testmethodieken (Bijv. TMAP) en werken conform BiSL en ITIL. 
 • Verder heb je inhoudelijke technische expertise op gebied van:
  o Cloud & SaaS applicaties en bijbehorende koppelingen,
  o Datamodellen en bijbehorende databases,
  o BI en Data-analyse omgevingen en inrichtingen daarvan,
  o CMS, CRM, DMS, Business rules en Workflowsystemen en financiële systemen,
  o Webportalen en technieken,
  o Informatiebeveiliging waaronder autorisatiebeheer en toegangsbeveiliging.

Voor deze positie is van belang dat je een proactieve persoonlijkheid hebt en eigenaarschap laat zien. Je bent gericht op samenwerken en resultaten om succes te behalen. Je bent zelfsturend en je werkt daarbij nauwkeurig en gestructureerd. Door jouw flexibiliteit en aanpassingsvermogen ben je in staat om in te spelen op verschillende situaties. 

De kernwaarden van SRK – verantwoordelijk, duidelijk, proactief en passie – spreken je aan en draag je vol overtuiging uit. Hiernaast gelden specifiek voor deze functie de competenties expertise, organisatiebewustzijn en creativiteit & innovatie.

Wat bieden wij?
SRK Rechtsbijstand biedt een zelfstandige en uitdagende functie in een collegiale en informele organisatie in beweging, met als kenmerk een dynamische dienstverlening. Naast een marktconform salaris kent SRK Rechtsbijstand uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vaste 13e maand, 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen en een goede pensioenregeling. 

Solliciteren 
Ben je geïnteresseerd in deze functie en denk je te voldoen aan het profiel? Stuur dan een sollicitatiebrief en cv t.a.v. de afdeling HRM via werkenbijsrk@srk.nl

Een pre employment screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure. 

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Hanna Korfker, HR Adviseur, via telefoonnummer 079-3303379.

Voor alle juridische hulp