Opleidingen

Kennis is de basis in onze organisatie

De missie van SRK Rechtsbijstand is:

Wij willen dat Rechtshulp bereikbaar en betaalbaar is voor iedereen.

Met meer dan 250 alerte en deskundige juristen en advocaten hebben wij altijd de juiste specialist in huis. Door onze kennis en ervaring bieden wij op professionele en integere wijze, snelle en creatieve oplossingen, waarbij kwaliteit voorop staat.

Wij werken met passie voor onze klant. Samen gaan we voor het beste resultaat.

Het opleidingsbeleid van SRK Rechtsbijstand staat in directe relatie tot de missie. In de missie staan de woorden ‘deskundige’ en ‘kennis’. De ‘kennis’ die o.a. op peil gehouden wordt door het faciliteren van (interne) cursussen op maat en intervisiebijeenkomsten dragen bij aan de ‘deskundigheid’ van onze juristen en advocaten. 

Opleiding & Ontwikkeling

Kennis is de basis in onze organisatie. Daarom besteden we veel aandacht aan jouw ontwikkeling. Juristen krijgen cursussen aangeboden om hun kennis te verbreden, te verdiepen en actueel te houden. De junioren gaan een tweejarig opleidingstraject ‘Beroepsvaardigheden’ in en kunnen daarnaast nog tal van juridische cursussen bijwonen.

SRK is door de Orde erkend als opleidingsinstelling. Hierdoor kunnen onder andere de advocaten de 20 verplichte opleidingspunten halen. Alle andere medewerkers bieden wij ook de gelegenheid om intern of extern cursussen te volgen.

Ben je net afgestudeerd?

HBO- of WO-juristen die net zijn afgestudeerd, hebben vaak nog weinig werkervaring. Voor hen heeft SRK Rechtsbijstand een intern opleidingstraject ontwikkeld. Je start dan als junior jurist binnen één van onze sectoren. Vervolgens ontwikkel je jezelf binnen 2 jaar tot jurist.
Wij zijn regelmatig op zoek naar junior juristen, dus houd onze website in de gaten!

Samenwerking

Voor het vormgeven van onze opleidingen werken wij onder andere samen met:


Voor alle juridische hulp