Rechtshulpverlener Ambtenarenrecht

SRK Rechtsbijstand verzorgt de rechtshulp voor de verzekerden van zes gerenommeerde Nederlandse verzekeraars. SRK Rechtsbijstand doet dit geheel onafhankelijk en is met 320 juristen, waaronder ca. 70 advocaten, één van de grootste aanbieders van juridische diensten in Nederland. Kwaliteit in de dienstverlening, juridische deskundigheid, klantfocus en goede communicatie zijn hierbij onze drijfveren. SRK Rechtsbijstand laat zich kenmerken als een organisatie met een collegiale en open werksfeer waar de klant centraal staat. Onze kernwaarden zijn: verantwoordelijk, duidelijk, proactief en passie.

SRK Rechtsbijstand is per direct op zoek naar een

rechtshulpverlener Ambtenarenrecht
(Minimaal 32 uur per week)De afdeling
Binnen de sector Arbeid zijn rechtshulpverleners, advocaten en paralegals werkzaam. Deze medewerkers behandelen dossiers op het gebied van arbeidsrecht, ambtenarenrecht en sociaal verzekeringsrecht.

Wat ga je doen?
Als rechtshulpverlener:

  • Verleen je zelfstandig rechtsbijstand aan ambtenaren en behandel je als zodanig geschillen met betrekking tot hun rechtspositie. 
  • Behandel je de specifieke sociaal verzekeringsrechtelijke aspecten die aan de ambtelijke rechtspositie zijn verbonden. 
  • Werk je in een team van specialisten dat optreedt in de verschillende rechtsgebieden. 
  • Voer je in de praktijk zeer regelmatig onderhandelingen met overheidswerkgevers en voer je regelmatig procedures ingevolge de Algemene wet bestuursrecht.

Wie zoeken wij?
Als rechtshulpverlener:

  • Beschik je over een afgeronde opleiding WO Nederlands Recht.
  • Heb je minimaal 2 tot 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen het ambtenarenrecht. 
  • Ben je in staat je te profileren als klantgerichte rechtshulpverlener. Dit houdt in dat je communicatief vaardig en zelfstandig bent, maar ook planmatig en gestructureerd werkt. Daarnaast weet je te overtuigen en sta je stevig in je schoenen. 
  • Vind je het belangrijk om up-to-date te blijven op het eigen vakgebied, zodat je veranderingen en ontwikkelingen op het vakgebied in de praktijk kunt toepassen. 
  • Signaleer en initieer je nieuwe kansen en praktische oplossingen voor SRK en haar klanten.  

De kernwaarden van SRK Rechtsbijstand – verantwoordelijk, duidelijk, proactief en passie – spreken je aan en draag je vol overtuiging uit. Daarnaast zijn de kerncompetenties klantgericht, samenwerken, aanpassingsvermogen en integriteit voor jou een vanzelfsprekendheid.

Wat bieden wij? 
SRK is een organisatie in beweging, met een collegiale en informele sfeer en met als kenmerk een dynamische dienstverlening. Als je wilt kun je iedere dag op een andere werkplek inloggen. Naast een marktconform salaris kent SRK Rechtsbijstand uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve ziektekostenverzekering, vaste 13e maand, 25 vakantiedagen,13 ADV dagen en een goede pensioenregeling. Binnen de fiscale ruimte (WKR) bieden we daarnaast mogelijkheden om bijvoorbeeld een fiets, laptop of fitnessabonnement te kopen.  

Ben je geïntereseerd? 
Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan een sollicitatiebrief met cv naar SRK Rechtsbijstand, t.a.v. afdeling HRM, via werkenbijsrk@srk.nl
Een pre employment screening maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Gaby Kuipers (afdeling HRM), op telefoonnummer 079-3303454. 

Voor alle juridische hulp