Rechtshulpverlener Bestuursrecht


SRK Rechtsbijstand verzorgt de rechtshulp voor de verzekerden van zes gerenommeerde Nederlandse verzekeraars. SRK Rechtsbijstand doet dit geheel onafhankelijk en is met 320 juristen, waaronder ca. 70 advocaten, één van de grootste aanbieders van juridische diensten in Nederland. Kwaliteit in de dienstverlening, juridische deskundigheid, klantfocus en goede communicatie zijn hierbij onze drijfveren. SRK Rechtsbijstand laat zich kenmerken als een organisatie met een collegiale en open werksfeer waar de klant centraal staat. Onze kernwaarden zijn: verantwoordelijk, duidelijk, proactief en passie.

SRK Rechtsbijstand is voor de sector Wonen per direct op zoek naar een

Rechtshulpverlener Bestuursrecht 
(minimaal 32 uur per week)


De afdeling
Binnen de sector Wonen zijn rechtshulpverleners, advocaten en paralegals werkzaam. Er wordt een grote variëteit aan juridische zaken behandeld. De type zaken variëren van erfrecht, huurrecht, personen- en familierecht, burenrecht, bouwrecht tot bestuursrecht. 
 
Wat ga je doen?
Als rechtshulpverlener bestuursrecht:

  • Verleen je hoofdzakelijk zelfstandig rechtshulp bij bestuursrechtelijke geschillen voor verzekerden van bij SRK Rechtsbijstand aangesloten verzekeringsmaatschappijen.
  • Behandel je het gehele juridische traject van een dossier.  
  • Ben je uitstekend in staat voor de belangen van jouw klanten op te komen, doordat je een specialist bent op enkele rechtsgebieden.
  • Werk je in een team van specialisten dat optreedt in de verschillende rechtsgebieden. 
  • Voer je in de praktijk regelmatig procedures bij bestuursorganen en de bestuursrechter.

Wie zoeken wij?
Als rechtshulpverlener bestuursrecht:

  • Beschik je over een afgeronde opleiding WO Nederlands Recht. Je beschikt over 3-5 jaar relevante werkervaring en hebt specialistische kennis op het gebied van bestuursrecht en onroerend goed. Affiniteit met (een aantal van) de andere genoemde rechtsgebieden is een pré.
  • Ben je in staat je te profileren als klantgerichte rechtshulpverlener. Dit houdt in dat je communicatief vaardig en zelfstandig bent, maar ook planmatig en gestructureerd werkt. Daarnaast weet je te overtuigen en sta je stevig in je schoenen. Dit blijkt ook uit je specialisatie, stages/werkervaring en hoe je als mens in het leven staat. 
  • Vind je het belangrijk om up-to-date te blijven op het eigen vakgebied, zodat je veranderingen en ontwikkelingen op het vakgebied in de praktijk kunt toepassen. Daarbij signaleer en initieer je nieuwe kansen en praktische oplossingen voor SRK Rechtsbijstand en haar klanten. 

De kernwaarden van SRK Rechtsbijstand – verantwoordelijk, duidelijk, proactief en passie – spreken je aan en draag je vol overtuiging uit. Daarnaast zijn de kerncompetenties klantgericht, samenwerken, aanpassingsvermogen en integriteit voor jou een vanzelfsprekendheid. 

Wat bieden wij?
SRK Rechtsbijstand biedt een zelfstandige en uitdagende functie in een collegiale en informele organisatie in beweging, met als kenmerk een dynamische dienstverlening. Naast een marktconform salaris kent SRK Rechtsbijstand uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vaste 13e maand, 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen en een goede pensioenregeling.

Ben je geïnteresseerd? 
Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan een sollicitatiebrief met cv naar SRK Rechtsbijstand, t.a.v. afdeling HRM, via werkenbijsrk@srk.nl

Een pre employment screening maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Michael Schouten, Teamleider Team Wonen 1, via het Legal Service Center (079-3303150). 

Voor alle juridische hulp