Rechtshulpverlener Sociaal Verzekeringsrecht

SRK Rechtsbijstand verzorgt de rechtshulp voor de verzekerden van zes gerenommeerde Nederlandse verzekeraars. SRK Rechtsbijstand doet dit geheel onafhankelijk en is met 320 juristen, waaronder ca. 70 advocaten, één van de grootste aanbieders van juridische diensten in Nederland. Kwaliteit in de dienstverlening, juridische deskundigheid, klantfocus en goede communicatie zijn hierbij onze drijfveren. SRK Rechtsbijstand laat zich kenmerken als een organisatie met een collegiale en open werksfeer waar de klant centraal staat. Onze kernwaarden zijn: verantwoordelijk, duidelijk, proactief en passie.

SRK Rechtsbijstand is voor de sector Arbeid op zoek naar een:

Rechtshulpverlener Sociaal Verzekeringsrecht
(Minimaal 32 uur per week)


De afdeling
Binnen de sector Arbeid zijn rechtshulpverleners, advocaten en paralegals werkzaam. Deze medewerkers behandelen dossiers op het gebied van arbeidsrecht, ambtenerenrecht en sociaal verzekeringsrecht. 
 
Wat ga je doen?
Als Rechtshulpverlener:

  • Verleen je zelfstandig rechtshulp bij zaken in het Sociaal zekerheidsrecht (zoals, WW, ZW, WIA, Jeugdwet, Participatiewet en WMO) voor verzekerden van bij SRK Rechtsbijstand aangesloten verzekeringsmaatschappijen.
  • Behandel je het gehele juridische traject van een dossier.  
  • Ben je uitstekend in staat voor de belangen van jouw klanten op te komen, doordat je een specialist bent op enkele rechtsgebieden.
  • Werk je in een team van specialisten dat optreedt in de verschillende rechtsgebieden. 
  • Behartig je in de praktijk regelmatig de belangen van de klant bij het UWV, rechtbanken en de Centrale Raad van Beroep.

Wie zoeken wij?
Als Rechtshulpverlener:

  • Beschik je over een afgeronde opleiding WO Nederlands Recht.
  • Je beschikt over minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van Sociaal verzekeringsrecht.
  • Ben je in staat je te profileren als klantgerichte rechtshulpverlener. Dit houdt in dat je communicatief vaardig en zelfstandig bent, maar ook planmatig en gestructureerd werkt. Daarnaast weet je te overtuigen en sta je stevig in je schoenen. Dit blijkt ook uit je specialisatie, stages/werkervaring en hoe je als mens in het leven staat. 
  • Vind je het belangrijk om up-to-date te blijven op het eigen vakgebied, zodat je veranderingen en ontwikkelingen op het vakgebied in de praktijk kunt toepassen. Daarbij signaleer en initieer je nieuwe kansen en praktische oplossingen voor SRK Rechtsbijstand en haar klanten. 
  • Spreken jou de kernwaarden van SRK Rechtsbijstand – verantwoordelijk, duidelijk, proactief en passie – aan en je draagt deze je vol overtuiging uit. Daarnaast zijn de kerncompetenties klantgericht, samenwerken, aanpassingsvermogen en integriteit voor jou een vanzelfsprekendheid. 

Wat bieden wij?
SRK is een organisatie in beweging, met een collegiale en informele sfeer en met als kenmerk een dynamische dienstverlening. Als je wilt kun je iedere dag op een andere werkplek inloggen. Naast een marktconform salaris kent SRK Rechtsbijstand uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve ziektekostenverzekering, vaste 13e maand, 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen en een goede pensioenregeling. Binnen de fiscale ruimte (WKR) bieden we daarnaast mogelijkheden om bijvoorbeeld een fiets, laptop of fitnessabonnement te kopen. 

Ben je geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan een sollicitatiebrief en cv naar SRK Rechtsbijstand, t.a.v. afdeling HRM, via werkenbijsrk@srk.nl
Een pre employment screening maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Michael Spaans (afdeling HRM), op telefoonnummer 079-3303329. 

Voor alle juridische hulp