Sollicitatieprocedure

Wat kun je verwachten?

Wat kun je verwachten als je solliciteert bij SRK? Als je sollicitatie bij ons binnenkomt, sturen we je meteen een ontvangstbevestiging. Daarna wordt jouw sollicitatie beoordeeld door de sollicitatiecommissie. De uitslag daarvan hoor je binnen 2 weken.

Bij SRK voer je meestal 2 sollicitatiegesprekken achter elkaar met leden van de sollicitatiecommissie.

Nadat deze gesprekken zijn gevoerd, bespreekt de sollicitatiecommissie alle sollicitanten. Bij een positief oordeel word je uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. In dit gesprek doet de HR Adviseur je een passend voorstel.

Als we het eens zijn over de arbeidsvoorwaarden stellen we de arbeidsovereenkomst op. Dan volgt alleen nog de pre-employmentscreening.

Pre-employmentscreening

Een pre-employmentscreening is een globaal onderzoek naar je betrouwbaarheid en deskundigheid. In deze screening:

  • winnen we (met jouw toestemming) referenties in bij je werkgever(s) van de afgelopen 5 jaar;
  • vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) in te leveren;
  • stellen we je een aantal vragen over je verleden om je betrouwbaarheid te beoordelen.

Open sollicitatie

Ben je op zoek naar een baan binnen SRK Rechtsbijstand, maar is er geen passende vacature? Stuur dan een open sollicitatie per e-mail naar de afdeling Human Resources (HR), werkenbijsrk@srk.nl. Omschrijf je motivatie, ervaring en beschikbaarheid en geef aan welk rechtsgebied je voorkeur heeft. Zien wij voldoende mogelijkheden, dan houden we je sollicitatie 6 maanden in portefeuille. Uiteraard ontvang je altijd een ontvangstbevestiging.

Als er vervolgens een passende vacature is, neemt HR contact met je op. Houd ook de website www.srk.nl in de gaten en reageer als je een vacature ziet die bij jou past.

Openstaande vacatures

Aan de rechterkant vind je een overzicht van de actuele vacatures. Is de sluitingsdatum al voorbij, informeer dan toch bij HR naar de status van de vacature. Je kunt bellen met de afdeling HR (079-330 31 30) of e-mailen naar werkenbijsrk@srk.nl.

Regelmatig terugkerende vacatures

Er zijn vacatures die regelmatig terugkeren. Was je vorige keer net te laat met reageren of hebben wij je gegevens in portefeuille, aarzel dan niet en solliciteer opnieuw. Je kunt ook bellen met de afdeling HR (079-330 31 30) of e-mailen naar werkenbijsrk@srk.nl.


Voor alle juridische hulp